Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@15:35:34 GMT

تولید 190 هزار تن انواع محصول در پتروشیمی ارومیه

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۹۷۸۳

تولید 190 هزار تن انواع محصول در پتروشیمی ارومیه

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه پژمان اسدی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این شرکت فعالیت خود را از دهه ۷۰ شروع با تولید کریستال آمونیوم شروع کرده است اظهار داشت:  امسال 40 هزار تن کریستال ملامین، سولفات آمونیوم ۴۶ هزار تن، اسید کلریدریک ۵۰ هزار تن، اسید سولفوریک ۵۰ هزار تن و سولفات پتاسیم ۴۰ هزار تن تولید داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: برخی از این محصولات برای مصرف داخلی تولید می شود ولی در تولید سولفات آمونیوم مجوز صدور برای کشورهای همسایه را داریم و در خصوص کریستال ملامین حتی به کشورهایی همچون هندوستان نیز صادر شده است.

مدیرعامل پتروشیمی ارومیه گفت:  معمولا کودهای شیمیایی بیشتر مصرف داخلی دارند و مجوز صادراتی برای آنها به سختی داده می شود و در سرویس های مانند آب و بخار برای نیاز خود شرکت نیز تولید می شود.

وی ادامه داد: 2 مورداز اسیدها نیز به دلیل استفاده در محصولات مواد مخدر صادر نمی شود و صادرات آن تحت مراقبت های ویژه گمرگی کشورها انجام می شود.

وی در خصوص اشتغالزایی شرکت پتروشیمی ارومیه گفت: هم اکنون ۲۳۳ نفر به صورت مستقیم و ۲۰ کار خدماتی و آشپزی مشغول هستند.

اسدی گفت: پتروشیمی ارومیه بیشتر  در دسته تولیدات شیمایی است و ما یکی از دومین تولید کنندگان سولفات پتاسیم در کل کشورو سولفات آمونیوم در غرب کشور هستیم به طوری که در تولید کریستال ملامین خراسان ۷۵ درصد و ارومیه ۲۵ درصد سهم بازار دارد ضمن اینکه اسید کلردریک به صورتی جانبی در این شرکت تولید می شود ولی جزو وظایف ما نیست.

وی با اشاره به اینکه حجم سهام پتروشیمی ارومیه ۷۰۰ میلیون تومان در بورس ایران است گفت: با این تعداد سهام کار خاصی نمی توانیم انجام دهیم ولی یکی از سهام داران خلیج فارس بهنام شرکت پترول هستیم و بازار سهام ما تابع برخی فاکتورهای سهام کشور است که گاهی عرضه کردن اوراق سهام می تواند بازار سهام را رونق ببخشد و این در حالیست که تلاش زیادی انجام داده ایم تا سوددهی شرکت را زیاد کنیم و امسال با سود ۲ برابری مواجه هستیم.

وی گفت: باید در حد ظرفیت پتروشیمی از ما انتظار داشته باشند چرا که ما ابزاری نداریم که سود سهام بورس پتروشیمی سهامداران را افزایش دهیم.

وی افزود: دوره فروش و صدور محصولات کود شیمایی فصلی است و در زمستان و بهار فروش فوق العاده ای داریم و این در حالی است که پتروشیمی ارومیه به دلیل دوری از خوراک، پتانسیل نسبی زیادی در صادرات ندارد بجز کردستان عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان، به طوری که و امسال بیشتر روی صادرات کریستال ملامین  تمرکز داشتیم.

وی ادامه داد: مجموع صادرات در ۳ سال گذشته  یک چهارم صادرات در سال جاری بوده و افزایش قیمت های بین المللی هم سوددهی خوبی برای ما داشت.

اسدی گفت: امسال تولیدی برابر با ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن ملامین در سالجاری داشتیم در حالی که این میزبان طی سه سال گذشته ۶۳۸ هزار دلار  بوده است.

وی افزود: امسال محصول جدیدی بنام نیتروژن گوگردی گرونوله را به افغانستان و عراق صادر کردیم ولی به دلیل تحریم کشورمان اغلب بازارهای بین المللی از محصولات ایران بهره نمی برند که در این میان خوشبختانه غیبت صادرات نفت خام و فراورده های آن کمی بازار محصولات پتروشیمی را بیشتر کرده است.

وی افزود: امسال ۲ هزار و ۸۰۷ تن کریستال و سولفات به مبلغ ۳ میلیون دلار صادرات به مقصد ترکیه، افعانستان، عراق، پاکستان و هندوستان داشتیم.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی ارومیه گفت: تمرکز بر روی محصولات پایین دست یکی از برنامه های شرکت است که در ان زنحیره قوی و ارزشمندی در چرخش است و الگوی توسعه کسب و کار غنی کردن این چرخه است یعنی از محصولات پتروشیمی استفاده کرده و ارزش محصولات را بیشتر میکنیم.

وی با اشاره به اینکه در راستای ایجاد پارک ملامین ادارات صنعت و معدن، پترول، پتروشیمی، استانداری و یکی از نمایندگان مجلس هیات امنا هستند گفت: در پارک ملامین ۶ محصول تولید می شود و از کریستال پتروشیمی ارومیه تغذیه می شود که محصولات آن اچ دی اف، ام دی اف، پارکت،  روکش های ملامینی، ورقهای ملامینه و رزین سازی می باشد که در آن پتروشیمی ارومیه آورده ۲۰ درصدی دارد  و تولید این ۶ محصول به زودی شروع می شود که برای آن  ۷۵۰ میلیارد تومان هزینه برآورد شده است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی ارومیه گفت: تمرکز بر روی محصولات پایین دست یکی از برنامه های مهم این شرکت است که در آن زنجیره قوی و ارزشمندی در چرخش است و در واقع الگوی توسعه کسب و کار غنی کردن این چرخه است و به عبارتی برای بالا بردن ارزش تولیدات از محصولات پتروشیمی به نحو احسن استفاده می کنیم.

اسدی در خصوص کمربند سبز ایجاد شده توسط این شرکت گفت:  هم اکنون 30 هکتار کمربند سبز داریم که کل زمین در اختیار مان ۱۰ هکتار است و اقدامات اصلاحی و درمانی درختان را آغاز کردیم ضمن اینکه در در طول سالیان گذشته احتمالا منابع آبی آلوده شود و تلاش می کنیم شرایط را برای کاهش آلودگی محسط زیست کمتر کنیم.

در حاشیه این جلسه به مناسب 15 اسفند و روز درختکاری چند اصله نهال درخت گردو توسط نمایندگان ادارات مختلف و خبرنگاران در محوطه شرکت پتروشیمی ارومیه کاشته شد.

انتهای خبر/

منبع: فارس

کلیدواژه: شرکت پتروشیمی ارومیه کریستال ملامین تولید می شود هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۹۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر، معاون اول رییس جمهور در نشست با فعالان صنعت پتروشیمی روز سه شنبه برگزار و مقرر شد قرارگاه حل و پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی و همچنین قرارگاه توسعه این صنعت تشکیل شود.

مخبر در نشست فعالان صنعت پتروشیمی با اشاره به تعامل و رابطه خوب و سازنده دولت سیزدهم و فعالین صنعت پتروشیمی تاکید کرد: باید انتظارات دو طرفه دولت و پتروشیمی برآورده شود که در این راستا قرارگاه پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی در حوزه معاون اول رییس جمهور ایجاد خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: علاوه بر تشکیل قرارگاه رفع مسائل و مشکلات پتروشیمی یک قرارگاه توسعه این صنعت با سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای جهش تولید در بخش پتروشیمی برنامه ریزی و ایجاد شود.

وی ادامه داد: باید طرح‌های کوتاه مدت ظرف یک ماه آینده جمع آوری شود و برنامه ریزی و اقدام لازم برای بهره برداری از طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ پتروشیمی در سال جاری نهایی شود و همچنین در جلسات منظم قرارگاه توسعه برنامه ریزی میان مدت سه ساله با جمع بندی دستگاه‌های مربوطه در راستای تسهیل امور و رفع موانع به صورت مستمر دنبال خواهد شد و اقدامات بلند مدت نیز با توجه به مزیت‌های کشور در این قرارگاه تدوین شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه نفت، گاز و پتروشیمی جزو مزیت‌های جدی کشور است، خاطرنشان کرد: تاکنون سرمایه گذاری لازم در زمینه گاز و پتروشیمی انجام نشده است و نتوانسته‌ایم در صادرات گاز در جهان پیشرو باشیم و انتظار می‌رود در سال جاری با راهبرد جهش تولید و راه حل مشارکت مردمی و همچنین اعتماد بازار سرمایه، فعالان اقتصادی و مردم به صنعت بزرگ پتروشیمی در راستای جهش تولید، شاهد عملکرد بیش از گذشته این بخش در اقتصاد کشور باشیم.

مخبر بر ضرورت تامین انرژی، برق و آب مورد نیاز پتروشیمی‌ها با تکیه بر انرژی‌های تجدید پذیر و همچنین طرح‌های شیرین سازی آب توسط شرکت‌های پتروشیمی تاکید کرد.

معاون اول رییس جمهور تعاملات و دیپلماسی بین المللی دولت سیزدهم را فرصتی بسیار مناسب برای جذب سرمایه گذاری خارجی عنوان و تاکید کرد: جذب سرمایه خارجی و بازار سرمایه باید در اولویت شرکت‌های پتروشیمی قرار گیرد و با توجه به اینکه توسعه زنجیره پایین دستی یکی از مهمترین ظرفیت‌های مشارکت بخش خصوصی است، ضرورت دارد در دستور کار شرکت‌های پتروشیمی قرار گیرد تا زمینه‌های حضور و فعالیت مردم در این بخش از اقتصاد کشور با کمک دولت، تسهیلات بانکی و شرکت‌های پتروشیمی فراهم شود.

وی در پایان با اشاره به لزوم جلوگیری از خام فروشی در صنایع پتروشیمی بر راه اندازی طرح‌های تبدیل متانول به بنزین در پتروشیمی‌ها تاکید کرد.

همچنین در ابتدای این جلسه احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گزارشی در خصوص نقش شرکت‌های پتروشیمی در شاخص‌های کلان اقتصاد ملی ارائه کرد که تولید قابل فروش ۵۲,۶ میلیون تنی محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۲، اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری و یک میلیون نفری در صنایع تکمیلی، رشد تولید محصولات صنعت پتروشیمی از ۲۸.۵ درصد برنامه سوم به ۴۰.۶ درصد در برنامه ششم و افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از ۶۷ میلیون تن بین سال‌های ۹۷ تا ۹۹ به ۸۲ میلیون تن در دولت سیزدهم ارائه کرد.

همچنین طبق این گزارش ۵۶ طرح در دست اجرا در برنامه هفتم توسعه با میانگین وزنی پیشرفت فیزیکی ۴۴ درصد و ظرفیت اسمی ۳۵ میلیون تنی عملیاتی خواهد شد که ۱۰ طرح بزرگ پتروشیمی در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.

در این جلسه همچنین مدیران عامل شرکت‌ها و هلدینگ های پتروشیمی درباره راه حل های رفع مشکلات و مسائل این صنعت در تداوم توسعه صنایع و رشد تولید به بحث و تبادل نظر پرداختند.

کد خبر 6099781 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • حضور بازرگانان فناوری در نمایشگاه اینوتکس/ ۲۰ محصول فناورانه رونمایی می‌شود
  • حضور بازرگانان فناوری در نمایشگاه اینوتکس۲۰۲۴/۲۰ محصول فناورانه رونمایی می‌شود
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • ۳ محصول نوآورانه و خلاق در اینوتکس ۲۰۲۴ رونمایی شد
  • ۳ محصول فناورانه رونمایی شد
  • معرفی ۲۵ محصول برتر در اینوتکس 2024
  • انتخاب ۲۵ محصول برتر از بین دو هزار و ۵۰۰ نمونه
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • قبل از خرید بهتر است تفاوت تسمه با ورق فولادی را بدانید!
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه