Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا مهاجر روز پنجشنبه در بازدید از کارخانه پتروشیمی ارومیه گفت: علاوه بر تامین نیاز داخلی، ۵۰ درصد از تولید کشور که مازاد است به سایر کشور‌ها صادر می‌شود که در تامین ارز نقش مطلوبی دارد.

او با بیان اینکه تامین امنیت غذایی کشور دارای اهمیت خاصی است، می گوید: برای افزایش تولید، نیازمند نهاده هستیم و کود‌های پایه شیمیایی یکی از انواع مهم نهاده‌ها به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: پتروشیمی ارومیه یکی از کود‌های مهم مورد نیاز شامل سولفات آمونیوم را تولید می‌کند و امید است بعد از تامین نیاز کشور مابقی تولید این واحد تولیدی، صادر شود.

مهاجر به همراه عضو هیات مدیره و معاون فنی و تولیدی شرکت خدمات حمایتی و سایر مدیران و مسوولان کشاورزی استان روز پنجشنبه به آذربایجان غربی سفر کرده است؛ بازدید از روند تولید انواع کود‌های شیمیایی مورد نیاز بخش کشاورزی در مجتمع پتروشیمی ارومیه و رسیدگی به مشکلات آن مجموعه و بخش کشاورزی استان از اهداف این سفر است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پتروشیمی ارومیه جهاد کشاورزی کود کشاورزی نیتراته خود کفایی آذربایجان غربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۳۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت تامین نیاز قهرمانان ملی را از اولویت‌ها می‌داند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه صف اول چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه با موضوع بررسی ورزش ایران در سال المپیک پاریس ۲۰۲۴ و با حضور 
کیومرث هاشمی وزیر ورزش و امور جوانان پخش شد، مشروح این گفت وگو را می خوانید: 


امروز رهبر انقلاب با تیم فوتسال کشور دیدار داشتند. حوزه ورزش و جوانان حوزه‌ای است که می‌شود گفت جوانان  همیشه تحت الشعاع ورزش هستند ورزش هم همیشه تحت الشعاع فوتبال است یعنی همه این فضای پیش آمده در طول ۲۰ -۳۰ سال گذشته است؛ بنابراین وقتی که شما را می‌بینند اولین سوالی که می‌پرسند سوال‌های فوتبالی است.
سوال:  با المپیک ۲۰۲۴ پاریس شروع کنیم، بفرمایید که اوضاع ما در آستانه المپیک چگونه است و تا الان چند المپیکی در کشور داریم؟
هاشمی: استحضار دارید بالاترین سطح مسابقات که هر ۴ سال یک بار در دنیا برگزار می‌شود بحث بازی‌های المپیک و در بخش توان‌یابان و جانبازان پارالمپیک است که معمولاً به فاصله ۱۵ روز برگزار می‌شود. کمتر از سه ماه مانده به بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس که کاروان ما هم در بخش المپیکی و هم در بخش پارالمپیکی آماده می‌شود برای حضور در رقابت‌های المپیک، تا به امروز در بخش بازی‌های المپیک بچه‌های ما موفق شدند ۳۵ سهمیه را کسب کنند در رشته‌های مختلف ورزشی.

تاکنون ۳۵ سهمیه المپیک کسب کرده ایم

هاشمی: آوردگاه المپیک یکی از آوردگاه‌های مهمی است که وضعیت ورزش قهرمانی کشور‌ها سنجیده می‌شود. ما در بعضی از رشته‌های ورزشی در سنوات گذشته مدال آور بودیم مدال‌های خوبی داشتیم که تقریباً داریم همان مسیر را طی می‌کنیم البته هنوز ارزیابی دقیق نداریم چرا که فرصت باقی مانده تا بازی‌های المپیک باید کسب سهمیه‌های جدیدی هم داشته باشد احتمال دارد تعداد این‌ها از ۳۵ تا بیشتر شود و ما با همه مجموعه فدراسیون‌هایمان جلساتی را می‌گذاریم و بر مبنای ارزیابی که کمیته ملی المپیک در بخش المپیک و همچنین کمیته پارالمپیک در بخش جانبازان و توان‌یابان انجام می‌شود قبل از اعزام، ارزیابی کاروان اعلام می‌شود که در چه وضعیتی هستیم. اما آن چیزی که من می‌توانم خدمت مردم عزیز بگویم این است که همه فدراسیون‌هایی که تا به امروز کسب سهمیه کردند تلاششان بر این است با تمام قدرت حضور پیدا کنند و ما هم سعی کردیم هر آنچه که دغدغه است برای ورزشکاران و کادر فنی اینها را برطرف کنیم که یکی از موضوعات آنها مثلاً همین برگزاری مراسم تجلیل از قهرمانان، ما گفتیم قبل از المپیک پاداش سال گذشته‌شان که روز گذشته مراسم تجلیل با حضور آقای رئیس جمهور برگزار شد.

 

 امسال حدود ۲۳۰ میلیارد تومان به ورزشکاران پاداش پرداخت شده است

هاشمی: یکی از وظایف ما در وزارت ورزش این است که ورزشکار دارد زحمت می‌کشد باید شرایطی را برای آنها فراهم کنیم که آرامش لازم را داشته باشند کسی که مدال کسب می‌کند باید پاداشش داده شود، اگر دغدغه‌ای وجود دارد در ارتباط با شغل یا سربازی آنها باید توجه لازم را بکنیم ما بار‌ها نشست‌هایی که در حضور مقام معظم رهبری، جامعه ورزش و مسئولین بودند هم، چون ریاست محترم جمهوری این دغدغه را داشتند و مطرح می‌کردند که کار ورزشکار رفتن در میدان است، همین دیروز آقای رئیس جمهور تاکید داشتند وظیفه ما در وزارت ورزش این است که شرایط را برای آنها فراهم کنیم که هیچ دغدغه‌ای نداشته باشند همچنین برای کادر فنی، طبیعی است ورزشکاری که در یک سال زحمت کشیده رفته مدال کسب کند باید پاداشش داده شود. یکی از معدود سال‌هایی بود که بلافاصله بعد از اتمام سال ما تامین اعتبار کردیم دیروز مراسم با حضور ۱۵۱۷ نفر از ورزشکاران و مربیان و کادر فنی آنها انجام شد و پاداش حدود ۲۳۰ میلیارد تومان پرداخت شد. در صحبت عزیزان هم دیدیم اظهار کردند که ما دیگر طلبی نداریم آن چیزی که نیاز بود در بخش پرداخت پاداششان انجام شود، اما این به تنهایی کافی نیست آنها دغدغه‌های دیگر هم دارند که باید آن دغدغه‌ها را هم رفع کنیم مثلاً در بحث اشتغال آنها بعضا نگرانی دارند می‌گویند دوره قهرمانی ما تمام می‌شود آینده ما چه می‌شود؟ اینها هم در قانون طرح سرباز قهرمان دیده شده اصلاحاتش دارد انجام می‌شود که ما بتوانیم دامنه شمول قهرمانی رشته‌ها را بیشتر کنیم که این عزیزان با فراغ بال بیشتری بتوانند به فعالیت قهرمانی‌شان بپردازند.

 

شهرکی بعنوان شهرک مدال برای تامین مسکن قهرمانان ورزشی ساخته می شود

هاشمی: در کنار آن در بخش آقایان اینها دغدغه سربازی را دارند که در قانون سرباز قهرمان، در قانون فعلی که الان داریم مثلاً می‌گوید قهرمان، نفر اول بازی‌های آسیایی معاف از خدمت می‌شود، در قانون اصلاح شده که در دستور صحن قرار گرفته که تمام بشود و رای بدهند می‌گویند نفر دوم و سوم بازی‌های آسیایی هم مشمولش می‌شود، این دامنه شمول را ما بیشتر کردیم که قهرمانان ما دغدغه‌ای نداشته باشند یا در بحث زندگی شخصی شان به جز اشتغالشان، بحث مسکن آنها طرحی را اعلام کردیم تقریباً مورد موافقت آقای رئیس جمهور قرار گرفته رفته در کمیسیون‌های دولت، کمیسیون فرهنگی تصویب کرده، در کمیسیون زیربنایی دارد انجام می‌شود تحت عنوان شهرک مدال که ما بتوانیم یک شهرک مسکونی برای این قهرمانان بسازیم و بتوانیم آتیه مسکن آنها را هم تامین کنیم.

 

در سال گذشته قهرمانان ما باعث شدند  ۱۰۰۵ بار سرود ملی ما نواخته شود و ۱۰۰۵ بار پرچم کشورمان به اهتزاز دربیاید

هاشمی: اینها کار‌هایی است که باید مجموعه دولت و با مسئولیت وزارت ورزش انجام بشود که ورزشکاران و قهرمانان و مربیان عزیز بتوانند بدون دغدغه افتخارآفرینی کسب کنند و دل مردم را شاد کنند. این ۱۵۰۰ تا در سال گذشته ۱۰۰۵ مدال کسب کردند یعنی ۱۰۰۵ بار سرود ملی ما نواخته شده و ۱۰۰۵ بار پرچم کشورمان به اهتزاز درآمده است، چه چیزی بالاتر از این که بتوانیم در عرصه‌های مختلف پرچم کشور را به اهتزاز در بیاوریم، این ظرفیت ورزش قهرمانی است که به وجود آمده و ما وظیفه خودمان می‌دانیم در دولت و مجموعه وزارت ورزش کمک کنیم که این قهرمانان با خیال آسوده به فعالیت ورزش قهرمانی شان بپردازند و ما به عنوان خدمتگزارانشان موظف هستیم پاسخگو باشیم و کنار آنها باشیم ولی من خودم همواره سعی کردم در کنار آنها باشم و از نزدیک با مسائل و مشکلاتشان آشنا باشم، زندگی کنم ما هر چقدر توانستیم ارتباط بیشتری بگیریم، نتیجه بیشتری هم گرفته‌ایم این ارتباط و همدلی می‌تواند خیلی از مسائل و مشکلات را مرتفع کند.


سوال: این گزارش در مورد برداشتن معافیت مالی ورزشکاران بود که حرکت‌هایی دارد در کشور می‌شود برای اینکه برخی از معافیت‌های مالیاتی برداشته شود. هنرمندان، ورزشکاران و به نوعی این که می‌گوییم هنرمندان البته بیشتر در مورد هنرپیشه‌ها داریم صحبت می‌کنیم ولی بخشی از هنرمندان طبیعتاً ممکن است هنوز معافیت‌هایی داشته باشند.
 هاشمی: من فکر می‌کنم یک مقدار متفاوت است با بخش هنرمندان، به هر حال یکی از ارکان اصلی ورزش کشور باشگاه‌ها هستند اگر ما بخواهیم به سمت خصوصی‌سازی برویم باید توجه کنیم به این باشگاه‌ها، ما حدود ۳۴ هزار باشگاه ورزشی در سراسر کشور داریم که کاملاً مشخص است باید مشمول این معافیت لازم باشند خدماتی که دارند می‌دهند، اشتغالی که دارند ایجاد می‌کنند بعضاً اینها باشگاه‌های خرد هستند دارند کار‌هایی انجام می‌دهند. در هر باشگاه به طور میانگین حدود ۱۰ الی ۱۲ نفر اشتغال ایجاد کرده است حدود ۴۳ همت سرمایه‌گذاری در سراسر کشور کرده‌اند. ما رایزنی کردیم صحبتی که مطرح شد توسط کارشناسان دغدغه‌ای که خود باشگاه‌ها دارند دغدغه درستی است، پیگیری کردیم که انشاالله حالا مدیرکل دفتر حقوقی ما هم کاملاً تشریح کرد و توضیح داد فکر می‌کنم این قابل حل است و با رایزنی که انجام دادیم در حال انجام است که آن آیین نامه اصلاحی انجام شود، این دغدغه و نگرانی که باشگاه داران عزیز ما دارند کاملا مرتفع شود و من وظیفه خودم می‌دانم که این موضوع را پیگیری کنم.


 سوال: الان این مشمول چه کسانی می‌شود؟
 هاشمی: این ۳۴ هزار باشگاهی که دارند فعالیت آموزشی می‌کنند باید مالیات بدهند در صورتی که در هیچ جای دنیا برای ورزش کردن مالیات به آنها تعلق نمی‌گیرد این ورزش خودش یک خدمت است، خدمتی که دارند به جامعه می‌دهند.


 سوال: در مورد معافیت‌های مالیاتی اقتصاددانان می‌گویند که وضع قواعد خیلی کلی شاید برایش کافی نباشد مثلاً این که ما بیاییم بگوییم کشاورز‌ها دارند چه کار می‌کنند، هم زحمتکش هستند و هم دارند به یک اصل بسیار مهمی در کشور کمک می‌کنند، تامین غذا می‌کنند و کشور بدون کشاورزی و کشاورزان روی پای خودش نمی‌ماند بنابراین کشاورزان معافیت مالیاتی هم دارند، اما از آن طرف درباره‌اش گفته می‌شود وقتی ما می‌آییم یک قاعده کلی می‌گذاریم این معافیت مالیاتی شامل آن کسی هم که دارد به صورت صنعتی، به صورت گلخانه‌ای هم درآمد خوب دارد، هم صادرات دارد همه اینها را دارد شامل آنها هم می‌شود؛ بنابراین باید قواعد یک مقدار جزئی‌تر باشد مثلاً ممکن است نسبت به آن قد و قواره‌ها و اندازه‌ها و تعداد کارکنان و افراد تحت پوشش مثلاً این گونه به نحوی قواعد گذاشته بشود.
 هاشمی: البته قانون است، قانون گفته نباید تعلق بگیرد آیین نامه‌اش اشتباه بوده حالا قرار است آن آیین نامه اصلاح شود ما پیگیر اصلاح آیین نامه اش هستیم لذا قانون است و هرچه قانون بگوید باید رعایت بشود.


 سوال: درباره خصوصی‌سازی دو باشگاه اصلی کشور که این هفته‌ها خیلی بحثش جدی بود و به نتایج خیلی خوبی هم رسیده است آیا تمام شده یا خیر؟
 هاشمی: روزی که ما حدود ۸ ماه پیش در مجموعه وزارت ورزش آمدیم یک سوال و دغدغه بود که چند ماه آینده این دو باشگاه باید به عنوان نماینده جمهوری اسلامی در باشگاه‌های آسیا حضور پیدا کنند، چند سال بود که اینها محروم بودند صرفاً به دلیل این که مالکیت مشترک داشتند وزارت ورزش مالک اینها بود طرح موضوع کردند که این مشکل را برطرف کنند، من تجربه سی و چند ساله در ورزش کشور داشتم و به دنبال این بودم که اگر ما می‌خواستیم خیلی نگاه سطحی داشته باشیم خیلی راحت می‌گفتیم یکی از این دو باشگاه را بدهیم به وزارتخانه دیگر و مشکل حل می‌شد، اما اصولاً کار مجموعه وزارت ورزش باشگاه داری نیست، تیم داری نیست، کار ما سیاست گذاری است، نظارت و برنامه‌ریزی است اگر قرار است که من خودم باشگاه داری کنم، تیم داری کنم چگونه باید از باشگاه‌های دیگر دفاع کنم؟

 وزارت ورزش نباید درگیر باشگاه داری بشود

 هاشمی: من به عنوان پدر ورزش هستم لذا از روز اول ما این را در دولت مطرح کردیم در کمیسیون‌های دولت مطرح کردیم خوشبختانه شخص خود آقای رئیس جمهور هم این اعتقاد را داشتند که اصلاً وزارت ورزش نباید درگیر باشگاه داری بشود؛ لذا موضوع خصوصی‌سازی، چون مطرح شد که کلاً دولت خودش را از این موضوع کنار بکشد یک اتفاقی بود که سال‌های سال به دنبالش بودند به دلایل مختلف در یک کار مشترکی که مجموعه دولت انجام داد، همراهی همه ارکان دولت باعث شد که یک اتفاق خیلی خوب بیفتد که باشگاه‌ها به بخش خصوصی سپرده شود، ۸۵ درصد سهام آنها به بخش خصوصی داده شده شاهد بودید وزارت ورزش بار‌ها و بار‌ها اینها به دلایل مختلف، چون می‌دانید این قانون مشخصاً در قانون برنامه‌های مختلف از جمله برنامه هفتم می‌گوید کلاً دولت نمی‌تواند برای ورزش حرفه‌ای هزینه کند، فوتبال این دو باشگاه هم فوتبال حرفه‌ای است وقتی من نمی‌توانم کمک کنم چه دلیلی دارد من بخواهم تیم داری و باشگاه داری کنم؟ ضمن این که رسالت من این نیست و این را به بخش خصوصی واگذار کردیم و یکی از موفقیت‌هایی برای ورزش کشور است نه تنها فقط برای فوتبال کشور و و می‌تواند باعث توسعه فوتبال باشد.


 سوال: تا اینجای کار یک قدم خوب پیش رفتید، آیا واقعاً این الان مصداق خصوصی شدن است؟
 هاشمی: بله ببینید خصوصی اگر به طور کاملش بخواهیم جلو برویم خیلی شرایط دیگری دارد، یکی از آن شرایطش بحث حق پخش تلویزیونی است، حق پخش تلویزیونی حق باشگاه است امسال خوشبختانه در لایحه برنامه هفتم پیش‌بینی شده آیین نامه‌ای برای این منظور بین وزارت ورزش و صدا و سیما برای حق پخش تلویزیونی بیاید در جلسه دولت تصویب شود و حق باشگاه باید داده بشود، وقتی آن حق داده می‌شود می‌دانید که از ۳۵ تا ۶۵ الی ۷۰، در کشور‌ها متفاوت است درآمد باشگاه‌ها از محل حق پخش تلویزیونی است که الان باشگاه‌های ما واقعیت این است از این حق محروم هستند.


 سوال: کلاً الان باشگاه‌ها درآمدی ندارند، ولی عرض این است که فوتبال و هر ورزشی از این ورزش‌های قهرمانی طرفدارانی دارند و همه طرفدارش نیستند، شاید یک نفر علاقمند به فوتبال باشد و حق داشته باشد بگوید چرا باید از جیب من هزینه شود برای فوتبال، از جیب علاقمندان و طرفدارانش هزینه بشود، به انحایی البته این یک زنجیره است البته دنباله این ماجرا باز می‌رسد به صدا و سیما و صدا و سیما هم دارد با جیب مردم اداره می‌شود ولی این که هرچه به شکل خصوصی‌تر اداره بشود چه بسا که در جنبه‌های دیگری هم بهتر پیش برود مثلاً بعضی حواشی، بعضی از قرارداد‌ها اینها ماجرایش دیگر جوری بشود که بگوییم خیلی خوب مالکی دارد، صاحبی دارد هر چقدر دلش خواست به یک بازیکن فوتبال مثلاً پول بدهد. آیا به این سمت خواهیم رفت؟ آیا برنامه‌ای وجود دارد؟
 هاشمی: اینها مثل بنگاه هستند ضوابطی که حاکم بر بنگاه‌ها هستند، بر این‌ها نظارت می‌کنند، این گونه نیست که مثل گذشته هر جایی که توانستند پولی به راحتی تامین کنند و آن را هزینه کنند. اتفاقاً ما در برنامه هفتم قانونی را مجلس تصویب کرده که در یوفا اتحادیه فوتبال اروپا دارد اجرایی می‌شود همه اینها در کنار هم می‌تواند قانونمند کند که این باشگاه در سال چقدر بخواهد هزینه کند، این مبلغی که هزینه می‌کند چقدر از آن متعلق به قرارداد با باشگاه، چقدر متعلق به کادر فنی است و چقدر متعلق به ورزشکارش است یعنی بر اساس درآمد و هزینه‌های آن می‌آیند مدیریت می‌کنند ضمن این که اینها در ابتدای راه هستند یک تجربه جدیدی است مطمئناً اینها نیاز به همراهی و کمک دارند در ادامه اینها باید این باشگاه‌ها کمک شوند که از آن مسیر خودشان دور نشوند که خدایی نکرده باعث انحراف باشند لذا یک فرصت ۶ ساله وجود دارد که سازمان خصوصی‌سازی نظارت کامل را بر روند خصوصی سازی تا زمانی که اینها تسویه حساب می‌کنند به هر حال مبلغی این باشگاه‌ها را خریده‌اند تا پول‌هایشان پرداخت می‌شود آن روند را بر اساس مسیری که تعیین کردند انجام می‌دهند. در بحث‌های مسائل کلانش هم وزارت ورزش هر آن چه که از دستش بر بیاید کمک خواهد کرد که انشاالله این دو باشگاه مردمی ما بالاخره واقعیت است، نزدیک به ۴۰ میلیون نفر در کشور ما هوادار این دو باشگاه هستند اینها یک ظرفیت مردمی خوب هستند و مورد اقبال عمومی هستند باید نظر مردم هم گرفته بشود خوشبختانه ما یک سهم ۵ درصدی هم حالا یک باشگاهی شاید کمتر باشد برای پیشکسوتان و مدیران اینها در نظر گرفتیم که بتوانیم از ظرفیت پیشکسوتان هم استفاده کنیم که این مدیریت به خوبی در این دو باشگاه انجام بشود.


 سوال: چقدر برنامه دارید برای این که فوتبال زدگی را در ورزش کم کنید؟ اصلا قبول دارید که ما فوتبال زده هستیم؟
 هاشمی: نه قبول ندارم که فوتبال زده هستیم، فوتبال یک صنعت است. فوتبال یک دنیای خاص خودش را دارد سوال: بله درست است حتی کشور‌هایی که خودشان مبدع فوتبال بودند، ورزش‌های دیگری است که خیلی بین مردم محبوبیت دارد ما بهتر از من می‌دانید مثلاً در آمریکا شاید
 هاشمی: فقط در آمریکا این گونه است که آن هم فوتبال مخصوص به خودش را دارد.


 سوال: غیر از فوتبال آمریکایی ما در بسیاری از کشور‌های دیگر ورزش‌های بومی، محلی خودشان را شاهد هستیم که خیلی جدی است در حالی که در ایران اصلاً این ورزش‌های بومی محلی رها شده است، بازی‌های بومی رها شده، بعضی‌ها که اصلاً فراموش شده حالا در سال‌های اخیر دارد یک مقدار به آنها توجه می‌شود و کم کم می‌خواهد احیا شود تازه اگر هم که احیا شده باشند الان بعضی از این ورزش‌ها و بازی‌ها هنوز به جایی نرسیدند که فدراسیون داشته باشند بعضی‌هایشان فدراسیون دارند رئیس فدراسیون ندارند مثلاً انتخابات الان درباره فدراسیون‌های بدون سرپرست هم اگر شما توضیح بفرمایید که چه وضعیتی دارند، در کل به نظر می‌رسد خیلی همه چیز تحت الشعاع فوتبال است. البته شما می‌گویید قبول ندارید.

 هاشمی: نه من نمی‌گویم، منظورم این است که فوتبال سهم خودش را دارد علاقمند خاص خودش را دارد ولی دلیل بر این نمی‌شود که ما به رشته‌های ورزشی دیگری حق ندهیم، هر رشته‌ای حق خودش را دارد و باید مخصوصاً در رشته‌های بومی محلی خودمان، سنتی خودمان باید توجه کنیم مثلاً یکی از آنها رشته ورزش‌های زورخانه‌ای و پهلوانی است که مقام معظم رهبری در صحبت‌های سال گذشته‌شان اشاره کردند اتفاقات خوبی در راستای توسعه این رشته ورزشی در همین مدت کوتاه افتاده است/

هاشمی: الان ما در قالب طرح شهید طوقانی که این شهید یکی از ورزشکاران بسیار خوب ما در رشته ورزش‌های زورخانه‌ای بود در مدارس دارد اجرایی می‌شود فرهنگ ورزش زورخانه‌ای دارد جا می‌افتد بلا استثنا ما در تمامی مراسم‌های افتتاحیه خودمان در رشته‌های مختلف این برنامه را داریم، ورزش‌های عشایری ما هم به همین شکل است فدراسیون دارند، انجمن دارند، تشکیلات دارند لذا ما توسعه همه رشته‌های ورزشی را در راستای خودش دنبال می‌کنیم مثلاً رشته کشتی رشته بزرگ سنتی ما است که الان بیشترین اعتبار در ورزش کشور، ما پولی به فدراسیون فوتبال نمی‌دهیم، اما بیشترین اعتبار را داریم به کشتی می‌دهیم کشتی که توانسته در میادین مختلف در المپیک‌ها برای ما افتخارآفرینی کسب کند، پس این نشانگر این است که ما به دنبال نه تنها تقویت آنها هستیم به دنبال این هستیم که از وضعیت موجودشان هم خارج شوند.

 هاشمی:ما به لحاظ اعتباری خیلی به فوتبال کمک نمی‌کنیم، اما به لحاظ اینکه مسابقاتشان، لیگشان برگزار می‌شود یک ریال وزارت ورزش و مجموعه فدراسیون فوتبال به آن‌ها کمک نکرده است، از محل خود درآمد‌هایی که خود باشگاه‌ها دارند این فوتبال را می‌چرخانند، اما بالعکس آن در مورد سایر رشته‌های ورزشی وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک خودش را موظف می‌داند به این رشته‌های ورزشی در طول سال بودجه‌ای برایشان اختصاص بدهد و به آنها کمک بدهد. سال گذشته ما نزدیک به هزار میلیارد تومان به فدراسیون‌های ورزشی کمک کردیم، شما ببینید از این هزار میلیارد تومان ۱۰۰ میلیون هم به فوتبال ندادیم.


سؤال: فوتبال که؟ شما ندادید به نحو دیگری تأمین شده بالأخره.
هاشمی: نه دولت نداده، ما می‌گوییم ندادیم، اصلاً دولت نداده. 


سؤال: کجا دادند؟
هاشمی: کلاً از طریق درآمد‌های خودشان است. 


سؤال: از کدام درآمدها؟
هاشمی: الان مثلاً بحث تبلیغات روی لباس آنهاست، بعضاً فروش بازیکن‌شان است، جابه‌جایی که در کار انجام می‌شود. 


سؤال: اینها واقعاً در حدی است که بتواند هزینه‌های فوتبال را پوشش دهد؟
هاشمی: نه در آن حد نیست. اینها باشگاه دارند، خود باشگاه‌شان هم کمک می‌کنند.


سؤال: باشد، همه اینها ما الان درباره یک صنعت، باشگاه یا بنگاهی صحبت می‌کنیم که اگر همین الان بیاید در بورس عرضه شود، یک بنگاه ورشکسته حساب می‌شود، نه یک بنگاه درآمدزا، بنابراین آخر آخرش، چه مدلی‌اش را کار ندارم، از این جیب می‌گذاریم به آن جیب، از آن جیب می‌گذاریم آن جیب بعد بالأخره می‌دهیم به فوتبالیست و بازیکن. ولی هزینه قراردادی که شما با یک بازیکن در فوتبال می‌بندی، شما که نمی‌گویم حالا باشگاه‌ها، این رقم ممکن است برابری کند با کل بودجه سالانه یک فدراسیون شما، درست است؟ این که به هر ترتیب...؟
هاشمی: صراحتاً عرض کنم؛ دولت در هیچ بخش آن یک ریال برای باشگاه هزینه نمی‌کند، اصلاً خلاف قانون است. هر گونه هزینه برای ورزش...


سؤال: من نمی‌گویم دولت به عنوان دولت
هاشمی: مثلاً نساجی قائم‌شهر؛ یک تیم بخش خصوصی است، بالأخره یک باشگاه است، خودش سرمایه‌گذار دارد و هزینه می‌کند. شاید ما نفعی الان خود آن باشگاه نبرد...
سؤال: همین الان که استقلال و پرسپولیس را به پتروشیمی‌ها و چند جای این مدلی دادیم، اینها همه بخش‌هایی هستند که بالأخره حاکمیتی هستند، بالأخره دولت روی اینها سلطه دارد، هم در انتخاب‌شان، هم در...؟


هاشمی: شما پیشنهادی دارید؟


سؤال: من که کارشناس نیستم، عرضی که دارم این است شما می‌گویید ما اصلاً از جیب دولت هزینه نکردیم، من می‌گویم مهم نیست که تحت چه عنوانی به آنها پرداخت شده، مهم این است که وقتی باشگاهی اصالتاً باشگاه ورشکسته‌ای است و باشگاهی نیست که درآمدزا باشد، بگوییم ازجمله از حق پخش تلویزیون، وقتی که درآمدزا نیست، آخرش این پول از کجا می‌آید؟ مردم می‌دهند یا این که بالأخره از یک جایی تأمین می‌شود، حالا تحت هر عنوانی، ولو این که بگویید فلان پتروشیمی می‌دهد که بخش خصوصی نیست.
هاشمی: هر جایی که تأمین شود، دولت تأمین نمی‌کند، بخش خصوصی است. پتروشیمی‌ها بخش خصوصی هستند، بانک‌هایی که داده شده، هُلدینگی که برای پرسپولیس است؛ اینها همه بانک‌های غیردولتی هستند. چرا بانک ملی ندادند؟ 


سؤال: برای ورزش‌های بومی- محلی چه کردید؟ چقدر هزینه کردید و چه اتفاقی افتاده که بتواند نمایانگر این باشد که دارد به این بخش توجه می‌شود.
هاشمی: ۱۴ هزار هیأت ورزشی در سراسر کشور داریم، مثلاً یک فدراسیونی داریم، یک رشته ورزشی بومی- محلی روستایی عشایری را در نظر بگیرید یعنی تمام نقاط کشور هر کدام از اینها حدود ۶۰۰ هیأت ورزشی دارند، هیأت‌ها یک نهاد عمومی غیردولتی هستند، یک ریال خودشان حقوق نمی‌گیرند، بر اساس علاقه‌مندی که دارند می‌روند نسبت به توسعه رشته خودشان کمک می‌کنند.

هاشمی: این کمک مالی اینها از چند مسیر انجام می‌شود. یک مسیری است که وزارت ورزش به استان‌ها کمک می‌کند، استان‌ها به شهرستان‌ها و هیأت‌های خود کمک می‌کنند. یک مسیر هم است که خود فدراسیون‌ها درآمدی که کسب می‌کنند، بودجه و کمکی که وزارت ورزش؛ کمیته ملی المپیک در اختیار آنها قرار می‌دهد، به همان نسبت بین هیأت‌هایشان توزیع و تقسیم می‌کنند. اگر رویداد و مسابقاتی تحت عنوان مسابقات بین‌المللی یا کشوری هم داشته باشند، یک اعتبار خاصی بابت اینها هزینه می‌شود برای توسعه آن رشته ورزشی. یک فرمولی است که در دنیا وجود دارد. این خواسته کشور ما نیست.

۸ دستگاه و وزارتخانه هستند که فعالیت ورزشی می‌کنند

هاشمی: این که ما اولویت‌مان چه رشته‌هایی است، قطعاً ما در بحث قهرمانی؛ یک سری رشته‌ها اولویت ماست، در بحث همگانی؛ یک سری رشته‌ها است، در بحث توجه به رشته‌های بومی‌- محلی؛ آن هم یک سیاست است. اینها همه به موازات هم دنبال می‌شود، اگر بخواهیم یکجانبه نگاه کنیم، فقط صرفاً ورزش قهرمانی نگاه کنیم، ظلم کردیم در حق ورزش عمومی مان؛ لذا ما یک برنامه‌ای داریم تحت عنوان برنامه ملی پیشرفت؛ ۸ دستگاه و وزارتخانه هستند که فعالیت ورزشی می‌کنند، یک دستگاه آن؛ وزارت ورزش است. آموزش و پرورش ۱۴ میلیون دانش آموز دارد، ۱۴ میلیون نفری که بایستی سلامت‌شان تأمین شود. من مسئولیت داشتم در آن‌جا؛ معاونت تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش دارند. آن در راستای این برنامه ملی پیشرفتی که سیاست‌گذاری‌اش را ما انجام می‌دهیم، اما در اجرا خود آموزش و پرورش انجام می‌دهد، آن بخش کار خود را انجام می‌دهد.

هاشمی: در وزارت علوم؛ دانشجویانی که ذیل اینها کار می‌کنند، آن‌جا هستند. در بخش وزارت کار؛ خیلی اماکن ورزشی و فضای ورزشی دارند؛ برای کارگران برنامه‌ریزی می‌کنند. در سطح نیرو‌های مسلح، نگاه کنید همه این دستگاه‌ها ذیل این برنامه ملی پیشرفت که در شورای عالی ورزش کشور به تصویب رسید، ما نقش نخ تسبیح را داریم بازی می‌کنیم که همه این ارکان ورزش کنار هم قرار می‌گیرند، ذیل برنامه ملی پیشرفت، هم برای توسعه ورزش همگانی گام بر‌می‌دارند در رشته‌های مختلف ورزشی، هم برای استعدادیابی، توسعه ورزش قهرمانی؛ بهترین اینها در قالب باشگاه می‌آیند ورزش حرفه‌ای می‌گیرند که ما آن جا دیگر وظیفه‌ای برای کمک مالی در ورزش حرفه‌ای طبق قانون نداریم که اینها وظیفه باشگاه‌ها هستند. 


سؤال: به هر حال کار ترویجی و ریل‌گذاری آن را شما باید کنید. 
هاشمی: بله، دقیقاً.

طرح آمایش سرزمین به دنبال عدالت در ورزش است 


سؤال: برای زورخانه شما چه کار کردید؟
هاشمی: این برنامه ملی پیشرفت، همان ریل‌گذاری است که شما می‌گویید. این ریل‌گذاری توسط برنامه ملی پیشرفت انجام شده، کلیات آن در شورای عالی ورزش به ریاست رئیس جمهور تصویب و ابلاغ شده، در بحث اقدامات اجرایی آن؛ هر دستگاه چه کار کند؛ در حال برنامه‌ریزی هستیم که ظرف چند ماه آینده این کار هم انجام می‌شود. البته در کنار این، ما یک طرح آمایش ورزش سرزمینی کشور را داریم که یکی از مترقی‌ترین طرح‌های ماست که عدالت در ورزش را در طرح آمایش بایستی ما ببینیم. دیگر این نیست که یک فرد سیاسی رایزنی و لابی کند برای یک منطقه‌ای بهترین امکانات را به آن منطقه ببرد، شاید آن منطقه استعداد نداشته باشد، یک منطقه‌ای که پر از استعداد باشد ما نتوانیم آن فضا‌ها را برای آنها به وجود بیاوریم. طرح آمایش سرزمین به دنبال عدالت در ورزش است که ما تا به امروز بالای ۹۳ هزار مکان ورزشی؛ ثبت جغرافیایی شده، به لحاظ مکانی شناسایی شدند که ان‌شاءالله ما برنامه‌ریزی می‌کنیم برای اینها، آینده اگر قرار است ساخت و سازی انجام شود ما می‌گوییم در چه منطقه‌ای، اگر این استعداد را دارد این سالن ورزشی، این استخر و فضای ورزشی برای آن ایجاد شود، در کنار آن؛ نیروی انسانی آن باید تأمین شود، در کنار آن باید اعتبار لازم داده شود.

 

هاشمی: ما بار‌ها و بار‌ها عرض کردم؛ شما انزلی را در نظر بگیرید؛ مهد فوتبال است، تیم لیگ برتری همیشه داشته، قبل از انقلاب داشته، الان هم تیم لیگ برتری دارد. قائم‌شهر هم به همین شکل. ورزشگاه آن یک ورزشگاه درخور اینها نیست. این وظیفه زیرساخت، ما در طرح آمایش می‌گوییم اینجا در فوتبال؛ این ظرفیت در این‌جا وجود دارد. اما در یک استانی داریم فوتبال ندارد، یک ورزشگاه ۲۵ هزار نفری دارد، به خاطر چه؟ به خاطر دخالت‌های سیاسی که بعضاً در گذشته وجود داشت. این طرح آمایش؛ این نابرابری‌ها را رفع می‌کند، عدالت را به ورزش برمی‌گرداند که ان‌شاءالله این یک سند بسیار خوبی است برای توسعه ورزش در همه ابعاد آن. در بخش ورزش همگانی هم به همین شکل در سند آمایش همه ظرفیت‌ها دیده می‌شود. دیگر قرار نیست من به یک شهرستان کوچک بگویم که شما موظفید همه رشته‌های ورزشی را داشته‌باشید.


سؤال: این طرح الان تهیه، تدوین یا تصویب هم شده؟
هاشمی: اصلاً یک قانون است، تکلیفی است که قانون‌گذار برای ما مشخص کرده، شورای عالی ورزش هم تأکید کرد، آقای رئیس جمهور به ما گفت ظرف چهار ماه این طرح را آماده کنید. همه دستگاه‌های متولی ورزش موظف شدند که همکاری کنند. ۹۳ هزار مکان، حتی دستگاه‌های نظامی شناسایی کردیم که پیش بینی ما این است که تا ظرف ۱۰ تا ۱۵ روز آینده تعداد این مکان‌ها به حدود بالای ۱۰۰‌هزار مکان برسد و بر اساس آن، ما شروع کنیم به برنامه ریزی برای اجرای طرح. این طرح در نهایت باید برود مصوبه شورای عالی آمایش را بگیرد که فردا با رفتن بنده به عنوان وزیر، نفر بعدی نیاید این را به هم بریزد. موظف به اجرای آن است، بر اساس آن چیزی که قانون.


سؤال: فرمودید الان در چه مرحله‌ای است؟
هاشمی: الان وارد فاز اجرایی شدیم. 
سؤال: یعنی مصوب شد؟ دستور شد؟ تبدیل به سند بالادستی شد؟
هاشمی: نه سند بالادستی، آخرین سند آن باید برود مصوب شورای عالی آمایش سرزمین شود که متولی آن؛ سازمان برنامه است، آن کاری که ما الان انجام دادیم در فاز اول؛ بعد از فاز مطالعاتی، وارد فاز اجرایی شدیم، فاز اجرایی آن؛ شناسایی مکان‌های موجود بود. ظرفیت نیروی انسانی که الان در کل کشور وجود دارد به لحاظ مربی، داور و استعدادیابی؛ همه شناسایی شده که آن شرکتی که متولی این کار است بایستی اینها را در کنار هم قرار دهد. پیش‌بینی ما این است که ظرف دو تا دو ماه و نیم آینده این کار آماده شود برای طرح در شورای عالی آمایش که پیش‌بینی ما این است که تا شش ماه اول سال بتوانیم به سراسر کشور ابلاغ کنیم. 


سؤال: برای زورخانه و چوگان؛ به عنوان ورزش‌های خیلی ایرانی، چه کار‌هایی کردید که بتوانید گزارش آن را بدهید؟
هاشمی: موضوع زورخانه شاید در قالب باشگاه تعریف شود، اما باشگاهی است که درآمدزا نیست. 
سؤال: چرا درآمدزا نیست؟ به خاطر این که این قدر درباره آن حرف نزدیم، مردم یادشان رفته؟
هاشمی: نه، علت دارد؛ علت آن، ریشه در گذشته دارد. به هر حال جذابیتی که شاید در یک سری رشته‌های دیگر وجود داشته، آن جذابیت‌ها را نداشته، جوان‌ها کمتر به سمت این آمده‌اند. 
سؤال: این انفعال نیست؟
هاشمی: الان جدیداً حضرت آقا هم گفتند، در مراسمی که برگزار شد یک سری حرکات جدید اضافه شد که نسبت به گذشته خیلی تغییر کرد. 
سؤال: یک برنامه تلویزیونی که آمدند و دو برنامه اجرا کردند نوجوان‌ها؛ ورزش‌های زورخانه را به تلویزیون آوردند، باعث شد که کلی میل و اشتیاق به وجود آمد در نوجوان‌ها و خانواده‌ها که بچه‌های خود را به زورخانه بفرستند.
هاشمی: یکی از بخش‌های آن؛ این است. 
سؤال: حالا ما زود رها کنیم بگوییم حالا دیگر این جذاب نیست، چه کارش کنیم؟
هاشمی: می‌خواهم این را بگویم؛ به جهت این که این رشته تقویت شود. حالا پخش تلویزیون را مردم ببینند، جوان‌ها ببینند؛ این هم یکی از راه‌های توسعه است، ولی همه کار توسعه؛ این نیست. 
سؤال: این هم وظیفه خودمان است.
هاشمی: مثلاً ما آمدیم طبق تفاهمی که با وزیر نیرو کردیم اعلام کردیم که برق اینها رایگان باشد، الان ابلاغ هم شده، تمام زورخانه‌ها اعم زورخانه‌های خصوصی...
سؤال: این طور نگویید، بگویید مثلاً در یک سال گذشته چند زورخانه احیا شده؟
هاشمی: خیلی از زورخانه‌ها بودند که رفته بودند به سمت این که پول آب و برق‌شان را هم نداشتند بدهند، چرا ما ورود کردیم به این موضوع؟ ما دو دسته زورخانه داریم؛ زورخانه‌های دولتی داریم که دولت موظف است در سراسر استان؛ اینها را تأمین کند و هزینه‌های مرشدش را بدهد، اگر نیاز به تجهیزات باشد، تجهیزشان کند، اگر نیاز به تعمیر باشد، تعمیر کند، ولی یک دسته زورخانه هم داریم که توسط بخش خصوصی تأمین می‌شود که آن؛ دغدغه اصلی است. اگر کم توجهی به آن کنیم چه بسا بگویند ما اصلاً زورخانه‌داری هم نمی‌کنیم. اینها را بایستی کمک کنیم. بخش دولتی که این کار را می‌کنیم. 

پیش‌بینی ما این است که در یک برنامه دو یا سه ساله ۹۷۰ زورخانه موجود را به ۱۵۰۰ عدد برسانیم 


سؤال: حالا با یک آب و برق رایگان که اینها احیا نمی‌شود.
هاشمی: نمونه‌اش را گفتم، ما در اعتبارات بخش تملک دارایی‌هایمان در بخش پروژه‌های عمرانی‌مان برای هر استان ۱۰ تا ۱۵ تا سالانه پیش‌بینی کردیم که زورخانه ساخته شود و در اختیار مردم قرار بگیرد. شاید در رشته‌های دیگر ما این سیاست را نداشته باشیم. بحث توسعه زیرساخت‌های آن بر اساس علاقه‌مندی که در مناطق مختلف کشور وجود دارد؛ لذا این کار هم در دستور قرار گرفته که ان شاءالله ما بتوانیم. الان نزدیک ۹۷۰ و خرده‌ای زورخانه دولتی و خصوصی داریم، پیش‌بینی ما این است که در یک برنامه دو یا سه ساله این را به ۱۵۰۰ تا برسانیم که اینها روز به روز افزایش شود، ضمن این که اینجا برای توسعه این، فقط زورخانه نیست، اینها در یک مکان ساده و درون مدرسه هم می‌شود آن را راه‌اندازی کرد.

هاشمی : حالا صرف این که یک گودی باشد، آن دیگر بخش حرفه‌ای آن است. ما در بدنه آموزش و پرورش هم این کار را شروع کردیم که باید ذائقه دانش آموز را عوض کنیم که خوشبختانه طرح شهید طغیانی یکی از کار‌های بزرگی بود که در حال انجام است که می‌توانیم ۱۴ میلیون دانش‌آموز را به سمت این ببریم. ما حتی در بحث ضرباهنگ ورزش‌های زورخانه‌ای، پیش‌بینی ما این است که به عنوان ورزش صبحگاهی در این راستا آموزش و پرورش برنامه‌ریزی کند که آن روحیه پهلوانی را بتوانیم القا کنیم به نوجوانان و دانش‌آموزان عزیزمان.


سؤال: گفتم وزارت ورزش فقط وزارت ورزش نیست، وزارت جوانان هم هست، نرسیدیم به موضوع جوانان، ولی، چون تازگی در خدمت معاون امور جوانان بودیم در برنامه صف اول، مقدار زیادی از حرف‌ها آن جا گفته شده، باز درباره سؤالات مربوط به بخش ورزش؛ بفرمایید برای مولدسازی و واگذاری پروژه‌های ورزشی ملی به استان‌ها چه برنامه‌ای داشتید؟
هاشمی: ما اعتقاد داریم و من تجربه چند استان کار کردن را دارم، اعتقاد داریم تمام بحث‌های ساخت و ساز، مولدسازی؛ همه اینها جزو وظایف استان‌ها هستند، ما باید کمک کنیم، نباید خود را دچار کار‌های اجرایی کنیم. ما در بخش پروژه‌های ملی، پروژه‌های کلان؛ ورزشگاه‌های ما، پروژه‌های بزرگ‌مان، شرکتی داریم تحت عنوان شرکت توسعه و تجهیز؛ آن کار را انجام می‌دهد، وزارت ورزش کار ساخت و ساز را انجام نمی‌دهد، لذا مجموعه اینها در درون استان‌ها انجام می‌شود. ساخت و ساز هم؛ تخصص ما در وزارت ورزش و حتی استان‌های ما نیست.

هاشمی: ما یک مصوبه‌ای در شورای عالی ورزش گذراندیم که بتوانیم از ظرفیت‌های دستگاه‌هایی مثل وزارت مسکن و شهرسازی که کارشان ساخت و ساز است، مثل سازمان نوسازی مدارس که کارشان؛ کار ساخت و ساز است ما بتوانیم از ظرفیت مخصوصاً فنی آنها استفاده کنیم که پروژه‌های ورزشی را به اینها انتقال دهیم و اینها بسازند و وقتی ساختند در اختیار ما قرار دهند. در راستای این سیاست‌هایی که ما داریم قرارمان بر این است که ما پروژه‌های بالای ۷۵ درصد را در اولویت قرار دهیم، در یک برنامه ضرب‌الاجلی اینها را به مرحله افتتاح و بهره‌برداری برسانیم. خیلی از پروژه‌های ما بالغ بر ۲۰ سال از شروع ساخت‌شان می‌گذرد، ما هیچ پروژه جدیدی قرار شد آغاز نکنیم. سه هزار و ۴۲۸ پروژه ورزشی داریم، همه هم و غم‌مان را بگذاریم برای تکمیل اینها.

هاشمی: بخشی از اینها را ما می‌توانیم آن چیزی که قانون‌گذار برای ما مشخص کرده در قانون ماده ۲۷ برخی مقررات مالی دولت که در اصل قانون اقدامی است، اینها را واگذار کنیم به سرمایه‌گذار، پیشکسوتان و قهرمانان؛ صاحبان اصلی اینها هستند، بیایند در اختیارشان قرار دهیم بروند تکمیل کنند؛ ۳۰ تا ۴۰ سال در اختیار شما. ما اگر اینها را افتتاح کنیم سختی کار ما شروع می‌شود؛ اینها را چطور مدیریت کنیم؟ چطور اینها را حفظ کنیم؟ لذا اینها را در اختیار مردم، بخش خصوصی و سرمایه‌گذار قرار دهیم. یک بخشی از موارد هم هست، بحث مولدسازی که شما فرمودید، ما جزو دستگاه‌های تقریباً موفق در دولت بودیم که آن بخش‌هایی که احساس کردیم به درد ما نمی‌خورند؛ زمینی، ملکی بوده که کارایی نداشته گفتیم اینها را بایستی بفروشیم، در همان منطقه، در همان شهرستان پولش را هزینه تکمیل این پروژه‌هایی که برای ورزش قهرمانی و همگانی است؛ برای اینها هزینه شود. 


سؤال: چوگان را هم بگویید. اینها ورزش‌های ایرانی ماست. به هر حال ما باید دائماً پیگیر باشیم ببینیم شما برای توسعه...
هاشمی: چوگان یکی از رشته‌های ملی و ایرانی ماست که مورد توجه قرار گرفته، یکی از مشکلاتی که ما در چوگان داریم؛ نیاز به هماهنگی دو فدراسیون است؛ بحث میدان‌های سوارکاری ما بیشتر در اختیار فدراسیون‌های سوارکاری است. برای توسعه اینها ما به دنبال این هستیم که یک تفاهمی بین این دو فدراسیون به وجود بیاوریم که میدان‌های سوارکاری ما در اختیار این رشته ورزشی قرار بگیرد که قهرمانان این رشته و کسانی که علاقه‌مند به این رشته هستند، اینها اسبش را می‌آورند و ورزشکارش را دارند.

دیگر خبرها

  • دولت تامین نیاز قهرمانان ملی را از اولویت‌ها می‌داند
  • ۸۴ درصد پهپادهای کشاورزی در داخل تولید می‌شوند
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می شود
  • فرماندهی واحد، نیاز تحقق توسعه دریامحور است
  • پیش‌بینی برداشت ۳۲۰هزار تن کلزا در کشور/هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • رفع تداخلات اراضی پیش‌نیاز تثبیت مالکیت است